Vraag & Antwoord

Maattabel

Welke maten heeft Tutujurk

Tutujurk heeft vier maten gehaakte tops. De maten van de tops zijn S , M en L de tule rok is in verschillende lengtes te bestellen.

Welke maat voor welke leeftijd?

Elk kind is anders, dat weten wij maar al te goed. Kledingmaten zeggen niet alles, soms is een kind lang maar tenger en kan het nog heel goed de M top hebben en soms is een kind wat korter en forser en zal het toch al de L top moeten hebben voor het jurkje. Meet daarom uw kind op voor de juiste topmaat, meet hiervoor de buikomvang/taillemaat. Aan de hand van deze meting kunt u de juiste top bepalen voor uw kind

 

De tops zijn elastisch en rekken mee tot verschillende maten.

Top maat S is 15 centimeter hoog en heeft variabele rekwijdte van 28 tot 45 centimeter taillemaat.

Maat S+ is als maar M maar is korter in hoogte meer geschikt voor 1 of tweejarige

Top maat M is 23 centimeter hoog en heeft variabele rekwijdte van 40 tot 55 centimeter taillemaat

Top maar M+ is 25 centimeter hoog en heeft variabele rekwijdte van 45 tot 65 centimeter taillemaat.

Top maat L is 30 centimeter hoog en heeft variabele rekwijdte van 55 tot 75 centimeter taillemaat

 

Hoe weet ik de juiste maat voor mijn kind?

Meet de taille van je kind voor de juiste rekwijdte topmaat en de lengte van de rok is afhankelijk van hoe lang je de rok wilt hebben. Meet van taille tot knie voor een korte rok, en meet van taille tot enkel voor een lange rok. Aan de hand van deze metingen besteld u de juiste maten. Kijk bij “Hoe moet ik meten” hieronder wat u precies moet meten. Bij twijfel kunt u altijd eerst contact met ons opnemen en ons de maten doorgeven zodat wij kunnen kijken wat uw kind past.

Alles over de tops en tule

Gevoerd met onderjurk, wat is dat precies?

Onze tops zijn gehaakt van elastisch materiaal, je kan er altijd wat doorheen kijken omdat het gehaakte wat oprekt. Nu vinden dat de kleinste kinderen dat op zich nooit zo’n probleem, maar op een bepaalde leeftijd vinden ze dat niet leuk. U kan er voor kiezen om er een onderjurkje bij te kopen. Een onderjurkje wordt door ons vastgenaaid in de top en is tot halverwege het bovenbeen lang en kan worden geleverd in verschillende kleuren.

Wassen en drogen

Hoe was ik mijn jurkje?

De jurkjes kunnen alleen worden gewassen op een handwas met wasmiddel voor gekleurde kleding. De jurkjes kunnen NIET in de wasmachine omdat anders de stroken tule in elkaar gaan knopen.

Kleine vlekjes kunnen worden verwijderd met een schoon doekje met warm water.

Hoe droog ik het jurkje?

Jurkjes mogen beslist NIET in de droger. Om na de handwas de jurk droog te krijgen is het goed om de jurk even aan de top vast te pakken en de rok even ‘uit te slaan’ en daarna aan de lucht te laten drogen.

Na het wassen is de tule wat in elkaar gaan zitten, wat nu?

Al tijdens het drogen kunt u de tule voorzichtig met de handen ‘kammen’. U haalt de handen door de stroken tule en trekt ze voorzichtig weer in vorm. Mocht het na het drogen nog wat gekreukt zijn kunt u met licht vochtige handen de tule weer in vorm maken. De jurk anders even in de damp van een warme douche hangen is ook een optie om de tule weer netjes in vorm te krijgen.

Mag ik de jurk strijken?

Strijken is voor eigen risico!! Wilt u het strijken is ons advies dat u het strijkijzer zo koel mogelijk houdt en er een schone doek over heen legt zodat de tule niet met het strijkijzer in aanraking komt. Tutujurk.nl is niet aansprakelijk voor beschadigingen wat is voorgekomen uit het strijken van de jurk!!

Verzenden

Hoe lang moet ik op mijn jurk wachten na bestelling?

Elke bestelling wordt op volgorde van binnenkomst gemaakt. We nemen zo snel mogelijk na bestelling uw jurk in productie. Het duurt maximaal 5 werkdagen voordat uw jurk wordt verzonden. Wanneer uw jurkje klaar is krijgt u een bericht van verzending.

Hoe wordt de jurk verzonden?

De jurkjes bevatten veel volume maar weinig gewicht. We sealen de jurkjes zo veel mogelijk vacuüm in buisfolie. Dit maakt het mogelijk om bij bestelling van de kleinste maten er een brievenbus pakket van te maken en de verzendkosten zo laag mogelijk te houden. Bij bestelling van grotere maten en twee of meer jurkjes kunnen wij niet meer verzenden als brievenbuspakket en zal het als pakket moeten worden verstuurd en vallen de verzendkosten hoger uit.

Wie bezorgd het pakket?

Wij gaan onze brievenbus pakketjes verzenden met PostNL.

De grotere pakketten worden bezorgd door DHL Parcel for You

Kijk voor informatie hier over op de homepage op Betalen en Verzenden.

Verzenden jullie ook naar het buitenland?

Wij verzenden in Nederland en naar België. Voor pakketten die naar een ander land moet worden verstuurd kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier zodat we u op de hoogte kunnen stellen van de verzendkosten.

Special orders

Maken jullie ook jurkjes naar mijn eigen idee?

Heb je een eigen idee voor een jurkje maar je kan het niet vinden in de webwinkel van tutujurk, neem dan contact met ons op en samen gaan we kijken wat de mogelijkheden hiervoor zijn. Er zijn oneindig veel mogelijkheden qua model en kleur. Wij willen je graag helpen met je droomjurkje.

 

Hier gaat vaak wel wat meer tijd over heen om te maken dan de jurkjes die in de webwinkel staan waar voorraad voor is. Dus neem vooral op tijd contact met ons op zodat de jurk op tijd klaar kan zijn.

Ik wil een prinsessenjurk!

We hebben al een paar van de bekende Disney prinsessenjurken in de collectie. Deze zijn niet in verschillende lengtes tule te verkrijgen zijn, en ook alleen in de maten M en L te verkrijgen zijn. We zullen tzt onze collectie uitbreiden.

Kan ik een jurk bestellen met meerdere kleuren tule?

Ja, dat is mogelijk. Het betreft hier dan wel een ‘special order’. De kleurmogelijkheden van de tule zijn de kleuren die op dat moment in de webwinkel bij andere jurkjes te verkrijgen zijn.

Bestellings bevestiging

  • Kijk eerst of u uw email goed heeft weergegeven.
  • Mocht dit het geval zijn, check dan uw SPAM box of daar onze mail in terecht is gekomen
  • Kijk in uw account of daar wel uw bestelling is aangegeven
  • Niet van dit alles hierboven van toepassing, neem dan contact op met info@tutujurk.nl of doe een persoonlijk bericht via onze facebookpagina

Ik heb een andere vraag!

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact op via het contactformulier  Wij zullen u vraag dan zo snel als mogelijk is proberen te beantwoorden.